Снимка Булфото, архивЛятото се оказва неподходящ сезон за ремонти. Ремонтите и

...
Снимка Булфото, архивЛятото се оказва неподходящ сезон за ремонти. Ремонтите и
Коментари Харесай

БХРА: Ремонтите по „Тракия“ и „Хемус“ допълнително блокират и без това тежкия сезон

Снимка Булфото, списък

Лятото се оказва несъответствуващ сезон за поправки. 

„ Ремонтите и на двете автомагистрали към морето – „ Тракия “ и „ Хемус “ в допълнение блокират така и така тежкия сезон “, тормозят се членовете на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). През месеците юни, юли и август се ремонтира главните пътни артерии към летните ни курорти. Дори постоянните ни клиенти през това лято са безапелационни, че няма да пътуват 5-6 часа до българското Черноморие, колкото и да са привикнали да почиват на него и вместо това ще отидат в прилежащите Гърция и Турция, до които даже с чакането по границите се доближава по-бързо, изясняват членове на БХРА от Южното Черноморие, написа.

Ремонтите на пътя от София до Бургас удължават пътуването до 5 часа и даже до 5 часа и половина, а трасето е доста тежко – с отбивка и заобиколен път.

Според представителите на БХРА пътната организация би трябвало по този начин да провежда работата си, че да не спъва туристическия сезон. Служебният кабинет единствено пред 45 дни пристигна със поръчката, че туризмът ще е приоритет в работата му, само че не виждаме нищо сходно от действителните дейности, които се подхващат, безапелационни са от БХРА.

Всички дейности на държавното управление показват, че секторът, който всекидневно способства сред 11 и 13 на 100 от Брутният вътрешен продукт, не се смята за стратегически бранш. Затова и не се обмисля по какъв начин биха могли да повлияят върху туризма дейностите на другите ведомства и министерства, нито се съгласува активността им в полза на туризма, акцентират от БХРА.

Подобна на тази с автомагистрала „ Тракия “ е обстановката и по трасето към Варна, като главно се работи сред Омуртаг до Шумен. По пътя има тежка техника, разорани сектори, бариери с придвижване в едно платно, а тапите са големи и стават големи тапи. Така българските туристи имат още една спънка да изберат българското Черноморие даже и да имат голямото предпочитание да го създадат, изясняват хотелиери.

В миг на рецесия, когато оцеляването на един от най-важните браншове за българската стопанска система – туризмът, е сложено на карта, страната би трябвало да вземе всички ограничения, с цел да подкрепи бизнеса, а не да му пречи по всевъзможен метод. Ясно е, че да имаме качествени пътища и по-малко произшествия по тях е от извънредно значение, само че би трябвало да се намерения по какъв начин осъществяването на този приоритет да не унищожава в допълнение борещите се за оцеляване ваканционни хотели, които са най-тежко наранени от рецесията.

Категорични сме, че страната би трябвало да вземе ограничения за облекчение на пътуването към родните морски курорти, без значение дали това ще стане посредством времеви прозорци без поправки и тапи, полагане на нощен труд вместо на дневен за поправяне, по-добра организация на трафика, тъй че да няма запушване или други ограничения, които пътните специалисти сметнат за подобаващи, безапелационен бе ръководителят на БХРА Георги Щерев.

 

Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР